Nieuws vanuit ’t Winkeltje

Een heel mooi kraamkado!

In ons winkeltje hebben we mooie schapenvachtjes. De biologische vachtjes zijn kort geschoren en speciaal gelooid. De vachtjes kunnen gewassen worden als dit echt noodzakelijk is. Luchten is meestal voldoende. Vuil kan zich niet hechten door de aanwezigheid van natuurlijke oliën.
Een vachtje is niet alleen heerlijk zacht maar heeft veel meer voordelen. Uit onderzoek is gebleken dat het de kans op astma flink vermindert en het veroorzaakt geen allergieën.
Alles begint met warmte. Een baby heeft meestal 9 maanden in een wereld geleefd van rond de 37 graden.
De overgang bij de geboorte is groot. Deze prikkel is ook nodig om een goede start te maken. Het temperatuurverschil, licht en aanraking zorgen voor een prikkel om te gaan ademen.
Om daarna de overgang goed te laten verlopen is warmte van levensbelang. Door een stabiele temperatuur kunnen de organen goed functioneren en is het belangrijk om goed te kunnen drinken en groeien. Het vermindert darmkrampjes en overprikkeling. Warmte geeft rust en ontspanning. Wanneer een baby warm is hoeft hij/zij niet zijn eigen brandstof te gebruiken om warm te worden of te blijven. Dit kan zeker de eerste paar levensdagen veel problemen voorkomen.
Meestal vallen baby’s met een stabiele temperatuur minder af omdat ze weinig energie verspillen.
Wanneer het kindje wat ouder is kan het vachtje in de box, maxicosi, buggy en op de grond gebruikt worden.
Zeker in deze tijd hoeft de omgevingstemperatuur niet extra verhoogd te worden. Wanneer de baby door wollen materialen wordt omringd kan de thermostaat in huis een graadje lager.
En wist je dat wol in de zomer verkoelend werkt door de stilstaande lucht in de vacht!


‘De temperamenten – Je kinderen en jezelf beter leren kennen’ door Loïs Eijgenraam

Van Loïs Eijgenraam verscheen onlangs weer een nieuw boek ‘De temperamenten’, zij beschrijft hierin hoe bij kinderen tussen zeven en veertien jaar temperamenten zichtbaar worden.

Door waar te nemen, beelden te vormen en door ons in te leven, kunnen we antwoorden vinden op de raadsels waar kinderen ons voor plaatsen. Dit boek helpt ons niet alleen onze kinderen (en alle andere mensen) om ons heen beter te begrijpen, maar ook licht te schijnen op ons eigen leven en de keuzes die wij maken.

Loïs Eijgenraam heeft vele titels op haar naam staan en al haar boeken zijn bij ons te koop.
Zij is vanaf 1985 werkzaam geweest als kleuterleerkracht en vakleerkracht (6-12 jaar). Daarnaast werkt(e) zij als gastdocent op verschillende (heil)pedagogische opleidingen in binnenen buitenland. Ze is vertegenwoordiger bij de IASWECE (Internationale Vereniging voor Waldorf/ Steiner/Vrijeschool pedagogie) voor het werkveld 0-7 jaar.

—————————————————————————-

Overig:
-Voor Pasen hebben we heerlijk geurende waskaarsjes in de vorm van een ei én een prachtig versierde paaseikaars te koop.
-We hebben een ruime keuze in mooie paas-en lentekaarten – heel leuk om op de jaartafel te zetten of om te versturen.
-Ook onze lentepopjes en diertjes vrolijken menig jaar- of paastafel op.
-Op dit moment verkopen we kaarten en een set van acht kaarten (op geschept papier) van Elizabeth Keller, zij exposeert momenteel in het Van Dam Huis.
—————————————————————————————-
Aanbod en openingstijden
Volg je ons al op Instagram voor de laatste informatie, inspiratie en om een indruk te krijgen van het leukste aanbod van het winkeltje?

Aanbod van ’t Winkeltje
Naast bovenstaande artikelen, kun je altijd bij ons terecht voor zelfzorgmiddelen en oliën, o.a. voor massage en inwrijvingen.
Verder bieden we een ruim aanbod aan antroposofische boeken, kunst- en kinderkaarten, seizoentafelfiguren, Waldorfpoppen, knutselmaterialen, kleine cadeauartikelen en wollen/zijden babybasiskleding.

Openingstijden ’t Winkeltje
Maandag: 9 – 16 uur
Dinsdag: 9 – 16 uur
Woensdag: 9 – 14 uur
Donderdag: 9 – 14 uur
Vrijdag: 9 – 14 uur

Wij zijn gesloten tijdens schoolvakanties en feestdagen. Dat betekent dat ‘t Winkeltje dicht is op Goede Vrijdag 29 maart.