Nieuws uit ’t Winkeltje

 We hebben weer veel nieuwe herfstpopjes binnen van Ambrosius, zoals de familie Paddestoel

Wat zijn de vilten popjes van Ambrosius uit Roemenië toch prachtig en ook het verhaal dat bij deze popjes hoort is zo mooi, maar niet veel mensen kennen het.

Ambrosius Prodcom werd in 1996 geboren na een uitgebreide samenwerking tussen Katalin Poszony, eigenaresse van Ambrosius, en de Waldorf school in Cluj-Napoca. Het resultaat van die samenwerking: de prachtige en duurzame popjes van vilt die wij kennen als de bloemenkinderen, bloemenfeeën en seizoenstafelfiguren. Ieder popje wordt met de hand gemaakt van wol, wolvilt en hout. Daarbij is Ambrosius Prodcom één van de weinige Roemeense bedrijven die de mogelijkheid tot thuiswerken biedt. Hierdoor kunnen moeders met jonge kinderen, ouderen zonder pensioen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt toch aan het werk en een inkomen genereren. Het zijn deze mensen die thuis met veel geduld en vormkracht de prachtige en vrolijk gekleurde vilten popjes maken.

Ambrosius Prodcom schenkt een deel van de winst aan de Waldorf school in Cluj-Napoca en steunt ook onderwijsinitiatieven in de kleine dorpjes in Transsylvanie waar niet voldoende financiële middelen zijn voor onderwijs.

Mogelijk kan bovenstaand verhaal helpen te doorzien wat er achter de prijs van deze mooie popjes zit. Dat je met elk popje wat je koopt, naast het zelf genieten van de mooie popjes  of het geven als geschenk, óók sociale en ecologische projecten ondersteunt.

——————————————————————

Nieuw binnen: Geheime inwijdingskennis.  Druïden, occulte gevangenschap en de moderne mens door Rudolf Steiner

De grote cursus gehouden in Penmaenmawr (Wales), augustus 1923, nu honderd jaar geleden. De eerste complete Nederlandse vertaling van deze grandioze voordrachtenreeks.
Frans Lutters schreef het voorwoord.
Met de bordtekeningen in full colour, en verslagen van Rudolf Steiner zelf, en vragenbeantwoordingen. Facsimile’s van de stenograaf en historische foto’s in zwart/wit en full colour. Een omvangrijk werk.
Met grote vreugde begaf Rudolf Steiner zich in de zomer van 1923 in het gebied waar ooit de druïdenpriesters actief waren, in Penmaenmawr (Wales). Hij schouwde wat hun gebruiken waren, schetste welke de gezichtspunten voor de moderne mens zijn en onthulde mysteriegeheimen, aan ons.

Diverse geheimen worden ons ontsluierd, o.a. het fenomeen ‘occulte gevangenschap’.

Hardcover. Rijk geïllustreerd.

————————————————————————————

Nieuwe Gezichtspunt: ‘Muziektherapie’
Er is een nieuwe brochure verschenen (nummer 81) in de serie ‘Gezichtspunten’, geschreven door AnnaMaria van Keulen. We zijn blij dat er weer een brochure beschikbaar is over een antroposofische therapie.

Muziektherapie
De meeste mensen luisteren regelmatig naar muziek en ervaren daar dan ook iets bij. Het is nog niet zo gebruikelijk om dergelijke ervaringen te benutten voor genezingsprocessen. Vanuit de antroposofie is daar wel een aanpak voor ontwikkeld.

In deze brochure beschrijft AnnaMaria van Keulen hoe muziek als therapie kan worden ingezet. Dat kan zowel door naar muziek te luisteren alsook door zelf muziek te maken. Door keuze uit vele soorten muziek en vele verschillende instrumenten ontstaat een scala aan therapeutische mogelijkheden.

Andere brochures die in dit verband interessant kunnen zijn:

Nummer  6 Euritmietherapie
Nummer 21 Spreken en spreektherapie
Nummer 29 Kunstzinnige therapie
Nummer 23 Antroposofische fysiotherapie
Nummer 34 Genezende klanken en vormen
Nummer 48 Badtherapie
Nummer 70 Medische massage therapie van Volkier Bentinck

Informatie over de uitgaven in de serie ‘Gezichtspunten’ zijn op onderwerp te downloaden.

Graag invoegen: https://www.gezichtspunten.nl/antroposofische-gezondheidszorg-algemeen-21.html

————————————————————————————

Wie wil ons enthousiaste winkelteam komen versterken?
Wij zoeken een vrijwilliger voor ’t Winkeltje die af en toe wil invallen.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Marja Brakman:
moc.l1714369339iamg@1714369339namka1714369339rbajr1714369339am1714369339

————————————————————————————

Aanbod en openingstijden

Volg je ons al op Instagram voor de laatste informatie, inspiratie en om een indruk te krijgen van het leukste aanbod van het winkeltje?
NB link invoegen: https://www.instagram.com/antroposofischwinkeltjehaarlem/

Aanbod van ’t Winkeltje
Naast bovenstaande artikelen, kun je altijd bij ons terecht voor zelfzorgmiddelen en oliën, o.a. voor massage en inwrijvingen.
Verder bieden we een ruim aanbod aan antroposofische boeken, kunst- en kinderkaarten, seizoentafelfiguren, Waldorfpoppen, knutselmaterialen, kleine cadeauartikelen en wollen/zijden babybasiskleding.

Openingstijden ’t Winkeltje

Maandag:    9 – 16  uur
Dinsdag:      9 – 16 uur
Woensdag:  9 – 14 uur
Donderdag: 9 – 14 uur
Vrijdag:        9 – 14 uur

Wij zijn gesloten tijdens schoolvakanties en feestdagen, dat betekent dat we tijdens de herfstvakantie van zaterdag 21 oktober tot en met zondag 29 oktober gesloten zijn.

———————————–