Van de tuingroep

In februari is de tuingroep weer gestart om dorre takken/grassen te verwijderen en uitbundige groeiers uit te dunnen of zoveel mogelijk te verwijderen.

Doordat in het najaar een laag gecomposteerde tuinaarde uitgestrooid was, waren we benieuwd of de planten daar doorheen zouden groeien. Gelukkig blijkt dat de meeste voorjaarsplanten daar geen moeite mee hebben. Het is erg leuk om te zien dat er steeds meer bolgewassen verschijnen. Veel medewerkers uit de praktijk hebben in het voorjaar een bakje met hyacinten, blauwe druifjes of narcissen op hun bureau staan. Wanneer die zijn uitgebloeid worden de bolletjes door ons verzameld en in de tuin geplaatst. Daar zien we nu de resultaten van.

De Helleborus (kerstroos) staat al een paar weken in bloei. Er bestaan tientallen verschillende soorten hiervan. Drie ervan zijn in onze tuin te vinden, elk met zijn eigen kleur. De Helleborus (niger) als geneesmiddel wordt door onze huisartsen ingezet o.a. bij behandelingen van kanker.

U heeft mogelijk gemerkt dat de flowform naast de entree niet in werking is. Door de hoge energiekosten hebben we deze voorlopig uit gezet. We zijn ons nu aan het oriënteren of het mogelijk is dat deze m.b.v. zonnepaneeltjes weer geactiveerd kan worden.