Van de tuingroep

De tuin van het Van Dam Huis staat, na zo veel zonnige, warme dagen, prachtig in bloei met de bekende voorjaarsplanten. In voorgaande jaren hebben we uitgebloeide bloembolletjes uit de diverse spreekkamers in de tuin geplaatst en het resultaat daarvan is zichtbaar! Vooral onder de beuken is veel meer vegetatie en kleur.

Van een patiënt kregen we deze winter ruim 100 bolletjes van de ‘tulipa silvestris’.  Ze zijn laat in het seizoen geplaatst maar de bladeren komen nu tevoorschijn en we hopen op een fraaie bloei binnenkort. Van andere betrokken mensen kregen we wilde hyacinten, daslook. Deze laatste staan nu in knop.

Het vogelhuisje, aan een van de beuken, lijkt te zijn goedgekeurd want ze zijn er nu aan het nestelen.

De bodem van de tuin is aan het inklinken. Het plan is om in het late najaar compost er op te storten om de bodem te verhogen en te verrijken. Daarvoor kunnen we onder meer gebruik maken van de compost uit onze eigen bakken die tegen die tijd zeker tuin-klaar zal zijn.